Супа с агнешки дреболии, ориз и картифи

14/05/2017
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5152514923
"И през ум няма да ви мине да не опитате от нашата агнешка супичка "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо906
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки дреболии – 400 г
  • зелен лук – ½ връзка пресен
  • сол - на вкус
  • ориз - ½ к.ч.
  • картофи – 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен – 1 връзка
  • яйца - 1 бр. голямо
  • кисело мляко – 200 г
  • олио – 1 - 2 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме агнешките дреболии обилно с вода. Слагаме вода в голяма тенджера да заври. Слагаме ги в тенджерата да врат.

След като се появи пяна, я махаме. Сварените вече дреболии ги вадим и режем на дребно. Прецеждаме бульона. Доливаме още гореща вода в тенджера на котлона и отново слагаме да заври.

Вътре слагаме дреболиите. Измиваме и почистваме лука и джоджена. Нарязваме лука на ситно и го слагаме при дреболиите в тенджерата. Добавяме олиото. Оставяме супата да ври.

Почистваме ориза и го измиваме. Картофите ги обелваме и ги нарязваме на малки кубченца. Прибавяме картофите и оставяме да ври.

Към края слагаме ориза. Варим до готовност на ориза и картофите. Овкусяваме със сол и черен пипер. Поръсваме с джоджена.

След като стане готова супата, я дърпаме.

Разбиваме киселото мляко и яйцето с вилица много добре, докато стане гладка смес без бучици. Взимаме си с черпак малко от бульона и слагаме при яйцето с киселото мляко и разбъркваме.

Отново слагаме супата на котлона. Прибавяме я сместа на тънка струйка в супата, като разбъркваме. Внимателно застройваме супата.

Като я застроим, сипваме в купички. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар