сряда, 22 октомври

Царевица на пара

Публикувана от:
Видяно: 6 363 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Предястия
Рецепта за Царевица на пара
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • царевица - 400 г замразена
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 1 с.л.
  • масло - 60 - 80 г
  • копър - по желание

Приготвяне на Царевица на пара

Замразената царевица се слага в кошничка за варене на пара. Ако нямате, може да използвате гевгир, за предпочитане метален.

Кошничката се слага в съд с вряща вода, в която не трябва да опира.

Отгоре всичко се захлупва с капака на съда и царевицата се вари за 10-15 минути.

Сваля се, прехвърля се в купа и се разбърква със сол, черен пипер на вкус, оцета, маслото и малко накълцан пресен копър.

4.6 от 5 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и оригинална рецепта за Царевица на пара. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни специалитети за Царевица на пара. Избрани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Царевица на пара в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.