Пирожки със сирене и мед

14/05/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 3x
"Ароматът на пирожки ще събере цялото семейство покрай масата за нула време "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • хладка вода - 380 мл
  • мед - 1 ч.л.
  • сол – 1 щипка
  • мая – 1/3 кубче
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч
  • олио - за пържене
  • сирене – 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа и него и се прави кладенче. Маята я разтваряме хладка вода. Вътре слагаме 2 с.л от брашното и 1 ч.л мед. Разбъркваме, за да се разтвори добре маята, и я оставяме покрита за 5-6 мин.

В брашното слагаме и щипка сол. После прибавяме течността в кладенчето и месим. Замесеното тесто го слагаме върху масата, върху която ще работим, и го доомесваме. Трябва да стане меко и гладко тесто.

Оставяте да втаса на стайна температура, покрито с кърпа за около 50 мин. Трябва тестото да втаса.

Делим тестото на равни по големина части. Сипваме малко брашно върху масата и разточваме всяка топка с точилка, така че да станат като кръг.

Докато разточваме, за да не лепне, също ръсим с брашно.

Натрошаваме сиренето. Слагаме от сиренето в половината питка и прегъваме. После слагаме и на всички останали.

Взимаме една вилица и с зъбите и притискаме прегънатите части на питките.

Слагаме олио около 1 ½ ч.ч в тиган или тенджера да загрее хубаво и пържим по две-три питки едновременно. Обръщаме ги по време на пърженето.

Рецептата е от кулинарен блог.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар