Вити закуски със сирене и яйца

14/05/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
"Усмивките на всички, които опитат витите закуски, за награда за вашите усилия "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 017
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • сирене – 150 г
  • маргарин – 2 с.л. /promienna/ за отгоре
  • маргарин – 6 с.л. за намазване
  • маргарин - 3 с.л. за тестото
  • брашно – 2 ½ ч.ч.
  • брашно – 2 - 3 с.л. за точене
  • вода – 150 мл хладка
  • яйца – 1 бр.
  • жълтъци – 1 бр. за намазване
  • белтъци – 1 бр. за пълнеж
  • захар – 1 щ.
  • сол – 1 щ.
  • мая – 1/3 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме на стайна температура маргарина. Пресяваме брашното в купа и в него слагаме щипка сол и 3 с.л. маргарин, и 1 яйце.

В хладката вода слагаме 1 щипка сол и маята. Разбъркваме, за да се разтвори и прибавяме 1 с.л. от брашното, и отново разбъркваме. Покриваме на топло за 5 мин.

После прибавяме и нея към брашното. Замесваме меко тесто. Поръсваме масата с брашно и доомесваме тестото, да стане меко. Оставяме тестото покрито на топло да втаса за 40 мин. Като втаса, го делим на две части, като го режем през средата с нож.

Всяка част оформяме на хубава топка. Всяка топка с точилка я разточваме на тънък правоъгълен лист. При точенето поръсваме с брашно, за да не лепне. Натрошаваме сиренето. Разбиваме белтъка и го смесваме със сиренето.

Мажем всеки лист с 3 с.л. маргарин с ръка и слагаме с лъжица от плънката. Навиваме всеки лист на руло и го разпъваме с ръце. Всяко навито руло завиваме на кръг като охлюв, като гледаме да остане малко място помежду им, защото тестото ще се надуе при печенето.

Слагаме хартия за печене в тава и поставяме витите закуски. Разбиваме жълтъка. Отгоре разпределяме по 1 с.л. маргарин и мажем с разбит жълтък. Загряваме фурната на 200 градуса и печем до готовност.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар