Зеленчуков кейк

15/05/2017
Албенаот АлбенаИноватор
"Когато в гърдите на художник бие сърцето на заклет кулинар - резултатът е впечатляващо ... вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо626
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера. Маслото и крема сиренето се разбиват с миксер. Прибавят се на порции брашното с бакпулвера, а след това солта, оцета и водата, като разбъркването продължава. Замесва се меко тесто, оформя се на топка и се завива в прозрачно фолио. Полученото тесто се оставя в хладилника за около един час.

През това време се приготвя пълнежът. В купа се разбиват жълтъците с крема сиренето. Овкусяват се със сол, черен пипер и естрагон. По възможност естрагонът е хубаво да е пресен, аз за съжаление не разполагах с такъв и сложих сух. Накрая се добавя една чаена лъжичка зехтин. Сместа се разбърква хубаво до гладка и еднородна консистенция и се слага също в хладилника, докато си подготвим зеленчуците.

Патладжанът, тиквичката и морковът се измиват и се разрязват по дължина на две половини, а след това на тънки ленти с помощта на широка белачка за зеленчуци. Готовите зеленчукови ленти се слагат да се сварят леко (трябва да са полусварени, да останат леко жилави) в подсолена вряла вода. Отцеждат се и се подсушават.

Тестото се разточва на кора малко по-голяма от диаметъра на формата за печене. Формата е с откопчаващ се борд, с диаметър 20 см и е предварително покрита с хартия за печене - дъното и стените.

Тестената кора се прехвърля в нея, като с пръсти се оформя борд. Дъното се набожда на няколко места с вилица. Върху тестото се разпределя пълнежа с крема сирене.

Започва реденето на тънките ивички зеленчуци отвън навътре, като се редуват по цветове. Полива се отгоре с малко зехтин. Накрая зеленчуковият кейк се поставя да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Източник: 24kitchen.bg и yoli-www.blogspot.bgподобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар