Плодова тарта с круши

15/05/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaЧирак8923153
"Приготвихме тази вкусотия за по-малко от половин час и гостите се шашнаха - невероятно вкусна стана "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 285 г
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 1 ч.ч. + 1 к.ч. захар
  • круши - 700 г
  • масло - 60 г
  • ром - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистват се и се нарязват крушите на тънки резенчета. Карамелизират се с 1 к.ч. захар, 60 г масло и се добавя ромът.

Приготвя се пудингът по указаната рецепта на опаковката.

Разстелва се бутер тестото в съда, в който ще се пече, на дъното му е постлана хартия за печене.

Повдигат се леко крайчетата по стените на съда. Върху тестото се изсипва готовият пудинг.

Отгоре се подреждат карамелизираните круши и се заливат с останалия карамел. Пече се в гореща фурна за около 20 минути.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар