Домашно шоколадово суфле

22/05/2012
"Добро утро! Знаете ли, че само за 30 минути можете да си приготвите тези домашни кексчета суфленца с твърда какаова коричка и течен център"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо90 969
  • Преглеждания за месеца1527
  • Преглеждания за седмицата65
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • шоколад - 200 г натурален
  • масло - 200 г
  • захар - 140 г
  • брашно - 40 г
  • яйца - 4 броя
  • ванилия - 1 шушулка, остъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд на котлона на водна баня разтопете шоколада, маслото и захарта, като добавите и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Бъркайте до хомогенност и оставете да се охлади.

Яйцата, разбити предварително с вилица, добавете към изстиналата шоколадова смес. Финално объркайте до хомогенност с брашното.

Добре намазнете и поръсете с брашно купички за крем карамел. Напълнете ги с шоколадовата смес и ги сложете във фризер за 1 час преди печенето.

След това домашното шоколадово суфле се изпича в предварително загрята фурна на 220 градуса само за 10-12 минути максимум.

Трябва да се получи твърда обвивка и течна хомогенна вътрешност.подобни рецепти тук

5 20
4 6
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Жанета Атанасова
Много сполучлива рецепта! Няколко път го правя и винаги чудесен резултат!
0
0
Ивелина
Ивелина
06.03.2016 17:46
Здравейте,няма ли вероятност капачките да се спукат от рязката промяна на температурата,от фризера във горещата фурна?
7
0
Nikoleta
Nikoleta
25.03.2014 18:40
Два пъти вече го правя и се получава много вкусно. Поздравления за рецептата, пропорциите са много точни.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв