Домашни джинджифилови бонбони

18/05/2017
Нина Иванова
отНина ИвановаПомощник Готвач403261
"Ароматни джинджифилови бисквитки, които нямат нужда от реклама "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо474
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джинджифилът се обелва и нарязва на ситно. Стрива се в хаванче или се пуска в блендер, след което се прехвърля в съд за варене.

Добавят се водата, захарта, двете лъжици мед, сока от половин лимон и щипка карамфил.

Сместа се загрява до кипване и се намалява и разбърква за да не загори, до получаване на карамелен цвят и гъстота.

Сваля се от котлона и се оставя да изстине, след което с лъжица от нея се оформят плоски бонбонени кръгчета, върху хартия за готвене.

Изчаква се да втвърдят и се поръсва с пудрата захар, след което се овалват в нея и бонбоните са готови за дегустиране.

Да се съхраняват на сухо място по възможност затворени херметически за да не поемат от влагата във въздуха и да не се разтекат.

Тази смес може да се използва и за глазура на торти и сладкиши.

Да Ви е сладко!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Бонбонките са страхотни, обаче лютят та се късат :)) ,но всички знаем че с джинджифила е така. Важното, е че са полезни и вкусни и съм благодарна за рецептата на Нина!
1
0
Нина Иванова
Нина Иванова
22.05.2017 10:54
Мерси :) Хубав, слънчев и много усмихнат ден Ви желая :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв