Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Паниран пилешки дроб

Паниран пилешки дроб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Паниран пилешки дроб1 / 2
22/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сочни и ароматни пилешки дробчета с хрупкава панировка, които направо плачат за чаша студена биричка"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • оцет - 60 мл
  • бира - 250 мл
  • яйца - 3 белтъка
  • сол
  • червен пипер - щипка лют
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - за много гъста каша
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата измийте, почистете и накиснете във вода с малко оцет за 20 минути. След това пак ги изплакнете и много добре ги подсушете.

Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол. При непрекъснато бъркане и постепенно добавете олиото, бирата и малко по малко брашното и лют пипер по желание.

Трябва да се получи панировка с гъстота, която остава по потопеното в нея дробче.

Загрейте мазнината в дълбок тиган, овалвайте дробчетата и ги пускайте да се пържат. Отгоре слагайте дебел лист картон, за да не пръска излишно.

Дробчетата се обръщат от другата страна след около 2 минути и се доизпържват. Отцеждайте готовия панира пилешки дроб върху решетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
43
30
20
10
Дай твоята оценка: