Кюфтета със сос Тербелия

15/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф731447155
"Само като усетят аромата и всички ще дойдат на масата, за да опитат тази кюфтета със сос Тербелия "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 694
  • Преглеждания за месеца228
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и запържете в малко олио до омекване. Прибавете разреденото с 1 с.л. доматено пюре и червения пипер, оставете на огъня докато се изпари водата на пюрето, премахнете от огъня.

След като се охлади, прибавете сместа към каймата, добавете яйцето, сварения ориз и подправките.

Омесете каймата добре и оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги пуснете едно по едно във вряща подсолена вода с дафиновия лист. Варите кюфтетата така за около 20 минути на слаб огън.

Пригответе си соса, като в 3 с.л. олио запържите брашното до лека промяна на цвета си. Залейте го с част от бульона на кюфтетата при непрекъснато бъркане.

Прибавете на тънка струя разбитото кисело мляко и оставете на слаб огън да поври за 10 минути, като периодично разбърквате.

В купа, разбийте яйцата и започнете с помощта на черпак да добавяте от соса към тях, при непрекъснато и енергично бъркане.

Поставете кюфтетата в голяма чиния за сервиране и отгоре ги залейте със предварително прецедения сос. Поръсете със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар