Яхния от нахут с червен боб

15/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Вкусни изкушения за вегани и не само - опитайте и вие от тази страхотна яхния "
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо85
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете нарязаната целина с лука в малко зехтин, добавете чубрица и мащерка. Отделно пасирайте 1 голям домат с 1 червена чушка и половин водна чаша вода. Подправете с гарам масала сока.

След като лукът се задуши, добавете доматения сок и още малко вода - около половин водна чаша. Сложете микс от замразени зеленчуци – грах, царевица и моркови.

Добавете и вече сварените червен боб и нахут, прибавете къри. Котлонът трябва да е на много ниска степен. По време на готвенето добавете още вода, ако е необходимо.

След около час и нещо задушаване сгъстете с 1 с.л. брашно от лимец, разтворено в малко хладка вода. Оставете ястието да покъкри още около 5 минути, изключете котлона и добавете пресен чесън, може и магданоз.

Източник на рецептата: Teodora Tanevaподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар