Домашен бадемов течен шоколад

15/05/2017
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
"Това е много вкусен и здравословен вариант на течния шоколад, приготвен с фурми и цялата ни любов "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо269
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • фурми – ½ ч.ч. (обелени и обезкостени)
  • стафиди – ½ ч.ч. (предварително накиснати, за да омекнат)
  • какао – 2 с.л.
  • ванилия – 1 бр.
  • бадемов тахан – 2 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • ядково мляко – ½ ч.ч. (може и вода)
  • кокосово мляко – 3 - 4 с.л. (за сгъстяване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате всички продукти и ги пасирате до получаване на хомогенна смес.

Пресипвате сместа в подходящо бурканче, затваряте и слагате за 1 нощ в хладилник. На следващия ден може да консумирате.

Това е много вкусен и здравословен вариант на течния шоколад.

Източник на рецептата: Krasimira Andonovaподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар