Зелеви сарми

от НадяНовак
18/05/2009
"Заповядайте на гости! Приготвили сме зелеви сарми с варена застройка И да не забравите да донесете нещо за пиене "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 194
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарязания на дребно лук се пържи.

Прибавя се каймата, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черния пипер и нарязания на дребно магданоз.

С тази смес се правят сърмите, като предварително сме премахнали твърдата част от зелевите листа и се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите сарми се заливат със варен сос, приготвен от разбитите яйца, киселото мляко и брашното, запържено в малко мазнина.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 7
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ваня Георгиева
Обичаме сарми и ги приготвяме често. В тази рецепта има разминаване пише джоджен,а в описанието магданоз. Но по принцип джоджен не ми се връзва със зеле, въпрос на вкус.
0
0
Цвети
Цвети
16.11.2013 20:31
тези продукти за 2 сърми ли са?Каймата не е ли много малко?
0
0
гери
гери
18.01.2013 23:07
пише с варен сос!!!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията