Зелеви сарми

18/05/2009
Надя
отНадяНовак
"Заповядайте на гости! Приготвили сме зелеви сарми с варена застройка И да не забравите да донесете нещо за пиене "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 153
  • Преглеждания за месеца270
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кайма – смес 150 гр.
  • олио – 20 гр.
  • лук – 1 глава
  • ориз - 120 гр.
  • яйца – 1 бр.
  • кисело мляко – 40 гр.
  • брашно – 1 с. л.
  • кисело зеле - листа
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязания на дребно лук се пържи.

Прибавя се каймата, разбърква се с лука и продължава да се пържи. Слагат се оризът, солта, черния пипер и нарязания на дребно магданоз.

С тази смес се правят сърмите, като предварително сме премахнали твърдата част от зелевите листа и се завиват сърмите.

Подреждат се в тенджера, заливат се с хладка вода и се варят на тих огън.

Готовите сарми се заливат със варен сос, приготвен от разбитите яйца, киселото мляко и брашното, запържено в малко мазнина.
подобни рецепти тук

5 11
4 8
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ваня Георгиева
Обичаме сарми и ги приготвяме често. В тази рецепта има разминаване пише джоджен,а в описанието магданоз. Но по принцип джоджен не ми се връзва със зеле, въпрос на вкус.
0
0
Цвети
Цвети
16.11.2013 20:31
тези продукти за 2 сърми ли са?Каймата не е ли много малко?
1
0
гери
гери
18.01.2013 23:07
пише с варен сос!!!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв