Домашен черешов сладкиш

26/05/2012
magi yordanova
отmagi yordanovaНовак9961
"Докато търсите химикалка да си запишете рецептата, ние излапахме половината сладкиш "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 956
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 160С. Яйцата и захарта се разбиват на пяна. Към тях се добавя олиото, след това и млякото.

Брашното, смесено с бакпулвера и ванилията, се прибавя на части и тестото се разбърква докато стане гладко.

Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с диаметър 26 см.

Черешите се почистват от дръжките и костилките и се овалват в смес от 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. Подреждат се върху тестото и леко се притискат, без да потъват.

Сладкишът се пече за 30 минути на средната скара. Охладен се наръсва с пудра захар и се нарязва в желаната форма.подобни рецепти тук

5 16
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Илияна Апостолова
Че защо да не може :))) Само, че препоръчвам да се овалят в канела+какао или канела+захар+брашно. Пишете после как е станало. Успех! :)
1
0
Ралица
Ралица
05.01.2013 15:20
Искам да попитам дали вместо череши може да се ползват ябълки :)
0
1
Pavleta
Pavleta
31.05.2012 01:57
Стана страхотно вкусен сладкиш!Благодаря за рецептата!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв