Тарама с галета

16/05/2017
Maria Petrovaот Maria PetrovaНовак
"Домашно мезе за почитателите на пикантните удоволствия "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо409
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • хайвер - престоял поне 40 дни с 1 с.л. олио и сол
  • лук - 1 глава настъргана и не отцедена от сока
  • галета - 3 с.л.
  • олио - 500 - 600 мл
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хайверът, лукът и галетата се пасират до хомогенна смес. След това се добавят 2 с.л. олио и започва да се разбива с миксер. Когато олиото се усвои се добавят още 2 с.л. и така докато свърши олиото.

Хайверът ще набъбва от олиото и ще удвоява и утроява обема си. Накрая се слага лимоновият сок, за да стане бял хайверът. Разбива се още малко с миксер и се сервира с препечен хляб.

Забележка: Ако по време на разбиването хайверът се разводни и стане прекалено тече (защото сте сложили повече олио наведнъж), ми сложете 1 ч.ч. вряща вода и продължавайте да разбивате докато се стегне!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар