Цаца в доматен сос

23/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 462
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете цацата. Сипете я в тава и леко я посолете, поръсете с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.

Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете до омекване нарязаните лук на полумесеци, скълцания чесън, нарязаните на тънки кръгчета моркови.

Щом омекнат добавете двата почистени и ситно нарязания домата. След малко излейте и консервата домати и оставете да къкри на бавен огън за около 20 минути.

Накрая добавете подправки на вкус, нарязаните тънко по дължина кисели краставички и залейте рибата в тенджерата.

Прибавете отгоре резени лимон и скълцаните перца зелен лук. Леко разбъркайте и сложете да се пече в умерено загряна фурна за около 35 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар