Орехови пайчета

16/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Мини пайчета за приятели - вкусотия с неустоима глазура и най-добрите ни пожелания "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо414
  • Преглеждания за месеца413
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:
С миксер се разбива маслото, престояло на стайна температура, заедно със захарта до побеляване. Един по един се прибавят жълтъците, а после и едно по едно две цели яйца.

Слага се и ванилията, а накрая постепенно се сипва брашното. Разбърква се добре и получената смес се разпределя в хартиени формички за мъфини. Във всяка формичка се сипва по една лъжица с височина около 1 см.

Върху тестото се слага по една мека сушена синя слива без костилка.

Приготвяне на глазурата:
Белтъците, също престояли на стайна температура, се разбиват на пяна с миксер.

Постепенно се прибавя захарта и се доразбиват до получаване на твърди връхчета, след което се добавят смлените орехи и ванилията. Сместа се разбърква леко с лопатка на ръка.

От белтъчната смес се взема по една лъжица и се разпределя върху сливите по равно във всяка формичка.

Изпичат се в загрята фурна на 170 градуса за 30 минути до втвърдяване на белтъка.

След като се изпекат, може да се поръсят съвсем леко с какао на прах - една кафена лъжичка стига за всички.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар