Гювечета в чушки трицвет

16/05/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856073
"Има точно три причини да приготвите тези гювечета. Защото са вкусни, цветни и .... ужасно вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едрите чушки, които с в три цвята - червен, жълт, зелен, се срязват на половина, без да се отстранява основата на дръжката и се изчистват от семената.

В тиган се сгорещява 3 с.л. олио и в него се запържват обелените розови домати, нарязани на кубчета и половинка малка настъргана тиквичка. Готви се, докато се посгъстят. Добавят се нарязани 3 скилидки от пресен чесън и натрошено краве сирене.

Поръсва се с щипка чубрица, накълцан магданоз, две щипки смлян черен пипер и щипка сол. Разбърква се и с тази смес се пълнят половинките пиперки, наредени в тавичка.

Слагат се в загрята фурна на 200 градуса и се пекат, докато поомекнат чушките. Във всяка пиперена купичка се чуква по едно яйчице и се връщат отново във фурната да се запече яйцето, или да побелее белтъкът.

Черна маслинка, черен домат и чери домати могат да доукрасят трицвета.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар