Чипс от тиквички с чеснов сос

17/05/2017
"Имаме си нова любов и това е този чипс от тиквички, който с удоволствие хапваме със или без сос, но задължително с бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 722
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • брашно - 10 с.л.
  • галета - 1 опаковка
  • За соса
  • кисело мляко - 200 г
  • майонеза - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквичките и ги режем наполовина, след това с помощта на ренде или белачка ги правим на много тънки ленти.

Получените ленти слагаме в купа със студена вода и лед в хладилника за около 30 минути.

Щом ги извадим ги осоляваме и овалваме в галета и брашно.

Пържим до златист цвят.

За соса смесваме всички съставки и оставяме поне час да се поемат всички вкусове.

Сервираме тиквичките в допълнение със соса.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар