Сиропиран сладкиш със смокини

16/05/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Летни изкушения със смокини - разбира се, че ще го опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо497
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре с миксер или бъркалка, след това се добавя 1 чаена чаша захар.

Сместа се разбърква, като се добавя брашното на порции, предварително смесено с бакпулвера. Към получената смес се прибавя и ванилията.

С маслото се намаслява хубаво дъното на съда, в който ще печем сладкиша. След това се подреждат добре почистените смокини. Отгоре се изсипва кексовата смес.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

След това десертът се обръща върху поднос за торта. Изчаква се да изстине, след което се сиропира с горещ сироп, приготвен от 1 ч.ч. карамелизирана захар и 1 ч.ч. вода.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар