Кокосови сладки с крем

16/05/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"С повод или без повод пригответе кокосови сладки с крем! С тях всеки ден е празник "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца387
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • за блата
  • яйца – 4 бр.
  • захар – 240 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • брашно – 200 г
  • за крема
  • прясно мляко – 500 мл
  • захар – 150 г
  • брашно – 80 г
  • ванилия – 1 бр.
  • кокосови стърготини – 40 г
  • още
  • прясно мляко – 500 мл за потапяне
  • кокосови стърготини - 80 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с крема, в метален съд налейте студеното мляко, добавете захарта, брашното и стърготините, разбъркайте добре да се разтвори брашното до гладка смес и поставете на слаб огън при непрекъснато бъркане до гъст млечно-кокосов крем, завийте със стреч фолио и оставете да се охлади напълно.

През това време си направете блата, като разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер, разбъркайте внимателно с шпатула.

Върху тавата от фурната, постелете хартия за печене, разпределете сместа равномерно и печете в предварително нагрята фурна на 170 градуса, до лек златист цвят.

Изпечения блат обърнете върху влажна чиста кърпа и премахнете хартията, разделете го на две равни части по вертикала и навийте частите с кърпата но поотделно на две малки стегнати рула.

След около 5 минути престой така, разтворете рулата и намажете с изстиналия крем и отново навийте.

Нарежете рулата на филийки по 2 см широки, всяка филийка потопете в млякото, оваляйте в кокосовите стърготини и поставяте в книжни форми за мъфини.

Подредете ги в подходяща чиния или поднос и почерпете с чудесните кокосови сладки за вашия празничен повод.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар