Паниран шаран с царевично брашно

16/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор493344902
"Добрите приятели се познават по това, че ви канят на гости, когато приготвят паниран шаран "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо606
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • шаран – 3 кг
  • сол – на вкус
  • лимони – 1 бр. сока
  • за паниране
  • царевично брашно – 6 с.л.
  • черен пипер – на вкус
  • червен пипер – 0. 5 ч.л.
  • бира – 1 ч.ч.
  • царевично брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете шарана на котлети, посолете на вкус и изцедете сока на лимона в него, разбъркайте и оставете за 1 час в хладилника завит с стреч фолио.

Приготвите си панировката, като смесите няколко лъжици от брашното с черния и червения пипер, сол на вкус, разбъркайте и разредете сухата смес с бирата, до гъстотата на боза.

В малка тавичка изсипете (доста) царевично брашно.

Извадете рибата и поставете върху кухненска хартия, добре да се отцеди от сока. Всяка парче риба топвате в панировката, после овалвате в брашното и пържите в нагрятото олио до кафяв препържен цвят.

Подредете изпържените котлети върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина от тях.

Сервирайте с любимата си гарнитура, салата или сос за пържена риба.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар