Паниран шаран с царевично брашно

16/05/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф830478117
"Добрите приятели се познават по това, че ви канят на гости, когато приготвят паниран шаран "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 551
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • шаран - 3 кг
  • сол - на вкус
  • лимони - 1 бр. сока
  • за паниране
  • царевично брашно - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 0. 5 ч.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете шарана на котлети, посолете на вкус и изцедете сока на лимона в него, разбъркайте и оставете за 1 час в хладилника завит с стреч фолио.

Приготвите си панировката, като смесите няколко лъжици от брашното с черния и червения пипер, сол на вкус, разбъркайте и разредете сухата смес с бирата, до гъстотата на боза.

В малка тавичка изсипете (доста) царевично брашно.

Извадете рибата и поставете върху кухненска хартия, добре да се отцеди от сока. Всяка парче риба топвате в панировката, после овалвате в брашното и пържите в нагрятото олио до кафяв препържен цвят.

Подредете изпържените котлети върху кухненска хартия за да попие излишната мазнина от тях.

Сервирайте с любимата си гарнитура, салата или сос за пържена риба.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!