Пилешки бутчета по тайландски

16/05/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач255893272
"Кулинарно предизвикателство за лакомници, които не могат да устоят на пикантните изкушения "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо687
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • соев сос - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чили - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ивици, след което се прехвърля в дълбока купа. Към нарязания лук се прибавят и останалите продукти. Получената смес се разбърква хубаво. След това се прибавят и пилешките бутчета.

Сместа трябва да ги покрие. Купата се завива със стреч фолио и се прибира в хладилника за час - час и половина.

След това се намазнява тава и в нея се редят маринованите пилешки бутета. Останалият сос се изсипва върху бутчетата.

Пилешките бутчета по тайландски се пекат на 180-200 градуса до получаване на златиста коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар