Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета по тайландски

Пилешки бутчета по тайландски

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Пилешки бутчета по тайландски
Снимка: Христилияна Димитрова
4 / 5
16/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Кулинарно предизвикателство за лакомници, които не могат да устоят на пикантните изкушения"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • соев сос - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чили - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ивици, след което се прехвърля в дълбока купа. Към нарязания лук се прибавят и останалите продукти. Получената смес се разбърква хубаво. След това се прибавят и пилешките бутчета.

Сместа трябва да ги покрие. Купата се завива със стреч фолио и се прибира в хладилника за час - час и половина.

След това се намазнява тава и в нея се редят маринованите пилешки бутета. Останалият сос се изсипва върху бутчетата.

Пилешките бутчета по тайландски се пекат на 180-200 градуса до получаване на златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: