Кюфтета с бял сос

13/06/2009
Маги
отМагиНовак
"Любим вкус, с който сме израснали!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 475
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо – 160 г
  • ориз – 10 г
  • лук – 1 глава
  • брашно – 2 с. л.
  • масло – 20 г
  • кисело мляко – 40 г
  • яйца – 1 бр.
  • моркови – 1 бр.
  • кервиз
  • магданоз
  • лимони
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От смляното месо, дребно нарязаната 1/2 глава лук, магданоза, яйцето, черния пипер, солта и сварения ориз се омесват, от което се правят кюфтетата, които се овалват леко в брашно.

В месен бульон се слагат магданоз и останалата половинка от лука, която предварително сме запекли. Когато поуври бульонът, се пускат кюфтетата и се варят, докато омекне оризът.

Махат се кюфтетата и бульона се прецежда. Приготвя се гладка каша от брашно, киселото мляко и малко бульон. Разбива се на огъня докато кипне. Маха се от огъня и се подправя с лимон и се излива върху кюфтетата.

Така приготвените кюфтета се поднасят залети с мазнина от изпържени в нея предварително настъргани моркови.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

николай
николай
20.11.2012 19:32
маслото и кервиза обратно в хладилника :) хихихиххи
2
0
ивета2592
ивета2592
21.11.2010 12:43
Не си обяснила къде отива кервиза и маслото.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв