Плакия с млада бакла

16/05/2017
"Плакия и то каква, пръстите да оближете и чинията да отопите "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 326
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, като не забравяте да отрежете двете крайчета на баклата. Подберете възможно най-младата бакла. Нарежете зеленчуците на дребно, а баклата оставете на по два сантиметра дължина.

В тенджерка загрейте две супени лъжици слънчогледово олио и запържете в него лука и морковите. Когато те омекнат добавете баклата и я запържете за две-три минути. Залейте със 700 мл вода и натрошете вътре едно кубче зеленчуков бульон. Посолете и оставете да къкри на слаб огън.

През това време в друг съд /дълбок тиган например/, подходящ за приготвяне на сосове, загрейте останалото олио и запържете в него първо брашното докато придобие златист загар, а после и червения пипер, като внимавате да не прегори, защото ще горчи. Добавете при непрекъснато бъркане доматеното пюре.

Угасете запръжката много внимателно с един-два черпака от бульона на яхнията. Бъркайте докато се получи гладък сос без бучки и го изсипете в другата тенджера. Добавете трите скилидки чесън, накълцани на ситно и гответе да готовност.

Ако прецените, че има нужда, добавете вода, докато постигнете желаната от вас гъстота на яхнията.

Когато е напълно готова изключете котлона и поръсете с 2 с.л. ситно накълцан пресен копър.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар