Зелен омлет с три вида сирене

16/05/2017
"Пролетен омлет със зелен лук и не един, а цели три вида сирене - няма такава вкусотия "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно, а моцарелата на кубчета. Запържете зеленчуците в кравето масло докато намалят обема си двойно и придобият кафеникав загар.

Би трябвало зеленчуците напълно да поемат маслото и тиганът да е почти сух. Натрошете бялото сирене и разбъркайте леко.

Разпределете зеленията равномерно по дъното на тигана. Разбийте добре яйцата и излейте половината от тях в тигана.

Пържете на слаб огън. Поръсете с кубчетата моцарела. Когато сиренето сапочне да се разтапя изсипете и останалите яйца. Когато се стегле омлетът натрошете синьото сирене и оставете да се разтопи.

Последните две минути от печенето усилете котлона. Не е необходимо да обръщате омлета. Прегънете на две. Така се получава хрупкава солена коричка и пухкава нежна сърцевина. Поднесете със сладки червени домати.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар