Пълнени чушки с кайма и моркови

16/05/2017
Yuliya Kenderlievaот Yuliya KenderlievaНовак
"Обикновени пълнени чушки ли? Не, това са най-вкусните пълнени чушки, които ще опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате чушките, като запазвате капачетата им. В тиган сипвате зехтина и когато загрее мазнината добавяте наситнения чесън и морковите, които предварително сте нарязали на малки кубчета.

Задушавате ги за кратко и прибавяте ориза - аз използвах бланширан, за да не става на каша, тъй като термичната обработка е по-дълга. След това прибавяте каймата и сипвате доматите от консерва ( може и прясно настъргани).

Обърквате добре съставките и оставяте малко да покъкрят. Последни прибавяте солта, джоджена, черния пипер и наситнения копър.

С помощта на малка лъжичка пълните чушките и им поставяте капачетата. Подреждате ги в тавичка и сипвате една чаена чаша топла вода. Печете на 200 градуса като проверявате да не ви изври водата.

Ако обичате по- силния аромат и вкус, при готвенето на каймата заедно с другите подправки, може да добавите и една щипка канела. Накрая може да сервирате чушките с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар