Салата от печени зеленчуци с млечен топинг

16/05/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Разкошно зеленчуково предястие, което е чудесен повод още сега да ни кажете НАЗДРАВЕ "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 714
  • Преглеждания за месеца1713
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • тиквички - 3 бр.
  • моркови - 3 бр. по - едри
  • лук - 3 глави
  • чушки - 2 бр. зелена
  • люти чушки - 2 бр. (по желание)
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • майонеза - 50 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 1 ситно нарязана скилидка за поръсване
  • магданоз - 1/2 връзка ситно нарязана за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити тиквички и моркови нарежете на филийки по дължина. Почистения кромид лук нарежете на шайби. Чушките, почистете от семето и нарежете на лентички.

За маринатата: Смесете зехтина, лимоновия сок, черния пипер, соевия сос и 1 ситно нарязана скилидка чесън в купа. Потопете всяка филийка от тиквичките, морковите, чушките и шайбите лук в сместа. Загрейте скарата и сложете зеленчуците да се изпекат от всяка страна. При обръщането им мажете с четка от маринатата.

От майонезата, заквасената сметана, черния пипер, пресованите две скилидки чесън и сол на вкус направете топинг. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Сервирайте изпечените зеленчуци в подходящи чинии, поръсете ги с чесън, магданоз, сипете от млечния топинг в малки купички и сервирайте. По желание може да поръсите с остатъка от маринатата.

Салатата е вкусна както поднесена топла, така и студена.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар