Салата от печени зеленчуци с млечен топинг

16/05/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091365
"Разкошно зеленчуково предястие, което е чудесен повод още сега да ни кажете НАЗДРАВЕ "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 505
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити тиквички и моркови нарежете на филийки по дължина. Почистения кромид лук нарежете на шайби. Чушките, почистете от семето и нарежете на лентички.

За маринатата: Смесете зехтина, лимоновия сок, черния пипер, соевия сос и 1 ситно нарязана скилидка чесън в купа. Потопете всяка филийка от тиквичките, морковите, чушките и шайбите лук в сместа. Загрейте скарата и сложете зеленчуците да се изпекат от всяка страна. При обръщането им мажете с четка от маринатата.

От майонезата, заквасената сметана, черния пипер, пресованите две скилидки чесън и сол на вкус направете топинг. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Сервирайте изпечените зеленчуци в подходящи чинии, поръсете ги с чесън, магданоз, сипете от млечния топинг в малки купички и сервирайте. По желание може да поръсите с остатъка от маринатата.

Салатата е вкусна както поднесена топла, така и студена.подобни рецепти тук

5 12
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар