Вкусна манджа от заешки дробчета и млечен чесън

17/05/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Вкусотии по селски, които ще приготвите за половин час - едно предложение, от което трябва да се възползвате "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо308
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • заешки дробчета - 2 комплекта (от 2 заека - черен дроб)
  • пресен лук - 4 стръка
  • пресен чесън - 10 бр. млечен
  • ориз - 1 ч.ч. ( не пълна)
  • универсална подправка - 1 ч.л. зеленчукова суха подправка
  • доматен сок - 250 мл
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • захар - 1 к.л.
  • зехтин
  • хималайска сол
  • люти чушки - 1 бр. зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете дробчетата на средно големи парчета. Лука нарежете и сложете в тенджера с равни части олио и зехтин.

Сипете дробчетата и леко запържете, добавете червен пипер и сипете една чаена чаша вода, като заври прибавете главичките чесън. Оставете за кратко да поври, след което добавете ориза, който е бил накиснат за около 10 минути.

Накрая прибавете и доматения сок с малко черен пипер, захар и сол. Оставете да къкри на много слаб огън като разбърквате на моменти, гответе до сваряване на ориза.

Сервирайте топла поръсена с магданоз и люта чушка. Ако нямате заешки дробчета можете да приготвите тази вкусна манджичка и с пилешки дробчета.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар