Пикантен свински дроб на фурна

17/05/2017
Eminaот EminaНовак
"Дано сте загрели фурната, защото нямаме търпение да опитаме този сочен свински дроб "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо629
  • Преглеждания за месеца628
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински дроб - 500 г
  • лук – 3 големи или 4 малки глави
  • олио - 50 мл
  • масло - 1 с.л.
  • кайенски пипер –1 щипка
  • чесън – 1 скилидка
  • черен пипер – на вкус
  • червен пипер – 1 щипка
  • сол – на вкус
  • чубрица – на вкус
  • магданоз
  • бяло вино – 50 мл
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива и почиства от жилите. Нарязва се на парчета 3–4 см. Прави се марината от половината олио, кайена, пресованият чесън, черният пипер, червеният пипер, ронената чубрица и сол. Слага се свинският дроб и престоява около половин час.

През това време кромидът се нарязва на полумесеци. В подходяща йена се отлива част от маринатата.

Слага се половината от кромида, стрит с малко сол, за да пусне соковете си. Отгоре се нарежда нарязаният дроб и останалата част от кромида.

Залива се с останалата марината, към която е прибавено стопеното масло и бялото вино. Пече се в предварително загряна фурна на 160 градуса без вентилатор до полуготовност.

Поръсва се с настъргания кашкавал и се допича на горен реотан. Готовото ястие се поръсва с нарязан магданоз. Яде се топло с подходяща за сезона салата.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар