Картофи рьощи

24/05/2012
Валена
отВаленаНовак
"Забравете за пържените картофи. Пригответе хрупкави и златисти картофи рьощи и ще оберете овациите на гостите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 287
  • Преглеждания за месеца399
  • Преглеждания за седмицата53
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • яйца - 1 голямо
  • лук - 1 глава, настърган
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и сложете да се сварят до полуготовност, за около 10-15 минути. След това ги отцедете, изчакайте да изстинат, обелете ги и ги настържете на ренде.

В купа ги разбъркайте с нишестето, яйцето, настърганата глава лук и подправките. Добавка от малко натрошено сирене или ситно нарязан бекон, е по ваше желание. Добре объркайте сместа.

Загрейте олио в тиган, сложете ринг или друга форма и я напълнете със сместа. Притиснете добре към дъното и след това запържете и от другия край.

Друг вариант е да направите цяло парче, като разпределите цялата смес по дъното на тигана, добре притиснете и загладите и пържите под капак за 6–7 минути, докато стане със златиста коричка.

След това с помощта на голяма чиния рьощи се обръща и се пържи до златисто и от другата страна.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

готвача
готвача
23.03.2015 21:04
Много интересно, вижте в коя категория е сложено.....?
:)
0
1
Илияна Апостолова
Явно се има предвид царевичното брашно.
0
0
красимир ицов
кое е нишестето
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв