Свежи тиквички с пармезан и бял пипер

17/05/2017
"Ароматни, хрупкави и сочни - перфектно приготвени зеленчуци "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пресен лук - 100 г пера
  • зелен чесън - 100 г пера
  • тиквички - 600 г
  • сирене - 100 г
  • масло - 1 с.л.
  • пармезан - около 50 г / за поръсване/
  • морска сол - на вкус
  • бял пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна на не много ситни парчета, като за готвене, а тиквичките на средно тънки и къси лентички. Подберете възможно най-тънките и млади тиквички, за да получите желаната свежест на ястието.

В тиган загрейте маслото и запържете лука и чесъна докато омекнат. Това ястие се отличава, че готвенето е кратко. Целта е да се запази свежестта и цветовете на зеленчуците и в същото време да не са сурови. Затова самостоятелното готвене на лука да не превишава 5 мин. Прибавете тиквичките.

Запържете докато разбърквате 2 минути и тогава натрошете сиренето. Гответе още 2 минути. Добавете морска сол, като е желателно да я смелите с мелничка или използвайте ситна такава. Поръсете с бял пипер и разбърквайки гответе още около 2-3 мин.

Сервирайте ястието в красива чиния и поръсете със ситно настърган пармезан, докато е още топло. Може да декорирате с чери доматки и магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар