Кюфтета със сос от майонеза и кисело мляко

17/05/2017
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Стане ли дума за кюфтенца със сос, направо вадим голямата лъжица "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесваме с ориза, настъргания морков, настърган лук (1 с.л.), черен пипер на вкус, чубрица на вкус и сушен магданоз на вкус.

От каймата правим топчета, които овалваме добре в брашно. В тенджерка, наливаме олио (3-4 с.л.) и изпържваме кюфтенцата.

Изваждаме от олиото запържените кюфтенца и в същата мазнина слагаме останалата част от настъргания лук. Ръсваме черен пипер на вкус и малко сол.

Прибавяме брашното (1 с.л.) и наливаме топла вода (1 л.) като разбъркваме. Като заври прибавяме и запържените кюфтенца и краве масло (1 с.л.).

Варим докато оризът от кюфтенцата омекне, без да слагаме капак на тенджерката.

В купичка разбиваме майонеза (2 с.л.) с кисело мляко (3 с.л.) и малко вода (2-3 с.л.). Разбъркваме добре и изливаме във врящата манджа, варим още няколко минути. Поднасяме ястието с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар