Немски сладкиш с цели ябълки

24/05/2012
от А. БорисоваНовак
Приготвяне35 мин.
Готвене45 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 767
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта на пухкав крем и добавете яйцето, ванилията и настърганата лимонова кора. Замесете меко тесто с брашното, увийте го във фолио и го ставете за половин част хладилника.

За заливката разбийте пудинга с прясното мляко. Сложете сметаната със захарта и ванилията да се загрее в съд на котлона. Снемете от огъня и добавете пудинга и разбитите яйца, като непрекъснато разбивате. Кипнете сместа, снемете от котлона и я оставете да изстине.

Нарязаните сушени плодове и залейте с коняка и ги оставете така за 20 минути. След това ги разбъркайте със сладко от вишни.

Застелете тортена форма с хартия за печене. Разточете 2/3 от тестото на кора и внимателно я сложете на дъното в тавата. Надупчете с вилица тестото, а останалото тесто разточете на ленти, с които се покриват стените на формата.

Измитите и подсушени ябълки обелете и ги издълбайте. Подредете ги върху тестото и ги напълнете с пълнежа от сушени плодове. Така наредения сладкиш залейте с крема и сложете да се пече за 45 минути в загряна на 170 градуса фурна.

Накрая на печенето се поръсва с филираните бадеми. Изпеченият немски сладкиш с цели ябълки оставете да престои на хладно един ден, преди да поднесете. Отначало кремът е леко течен, но щом изстине, се стяга и става с много приятна консистенция.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Valencia
Valencia
01.04.2014 15:21
Сладкиша ми е познат правила съм го много пъти но не ми харесва с цели ябълки а с нарязани на малки и тънки парченца.Много е вкусен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв