Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Немски сладкиш с цели ябълки

Немски сладкиш с цели ябълки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Немски сладкиш с цели ябълки1 / 2
24/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • за Тестото
  • масло - 150 г меко
  • пудра захар - 100 г
  • яйца - 1 брой
  • ванилия - 1 прахче
  • лимони - настъргана кора от 1 лимон
  • брашно - 250 г
  • За заливката
  • пудинг - 1 ванилов без варене
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - 125 г
  • яйца - 2 броя
  • сметана - 600 мл течна неподсладена
  • ванилия - 1 брой
  • за пълнеж
  • ябълки - 11 малки кисели
  • сушени плодове - количество по желание
  • сладко - от вишни
  • коняк - 2 с.л.
  • бадеми - филирани, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта на пухкав крем и добавете яйцето, ванилията и настърганата лимонова кора. Замесете меко тесто с брашното, увийте го във фолио и го ставете за половин част хладилника.

За заливката разбийте пудинга с прясното мляко. Сложете сметаната със захарта и ванилията да се загрее в съд на котлона. Снемете от огъня и добавете пудинга и разбитите яйца, като непрекъснато разбивате. Кипнете сместа, снемете от котлона и я оставете да изстине.

Нарязаните сушени плодове и залейте с коняка и ги оставете така за 20 минути. След това ги разбъркайте със сладко от вишни.

Застелете тортена форма с хартия за печене. Разточете 2/3 от тестото на кора и внимателно я сложете на дъното в тавата. Надупчете с вилица тестото, а останалото тесто разточете на ленти, с които се покриват стените на формата.

Измитите и подсушени ябълки обелете и ги издълбайте. Подредете ги върху тестото и ги напълнете с пълнежа от сушени плодове. Така наредения сладкиш залейте с крема и сложете да се пече за 45 минути в загряна на 170 градуса фурна.

Накрая на печенето се поръсва с филираните бадеми. Изпеченият немски сладкиш с цели ябълки оставете да престои на хладно един ден, преди да поднесете. Отначало кремът е леко течен, но щом изстине, се стяга и става с много приятна консистенция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valencia
Valencia
Сладкиша ми е познат правила съм го много пъти но не ми харесва с цели ябълки а с нарязани на малки и тънки парченца.Много е вкусен.
01.04.2014 15:21