Кюфтета със сос от гъби, топено сирене и моркови

18/05/2017
"Толкова сочни и ароматни, че задължително ще си сипем и втора порция "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо377
  • Преглеждания за месеца376
  • Преглеждания за седмицата207
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре гъбите и ги нарежете на полумесеци. Настържете лука и моркова на ренде. Всичко това изсипете в тенджера и запържете за 5-6 мин.

Направете малки топчета от каймата и ги сложете също за малко да се позапържат, като внимавате при разбъркване да не се смачкат. Добавете подправките и водата и оставете да се задуши за 10-20 мин.

Разбитото в малко вода брашно добавете към сместа, за да се сгъсти сосът. В отделна купа намачкайте топеното сирене с вилица в малко топла вода, за да стане на кашичка.

Изсипете го в тенджерата и бъркайте добре. Трябва да се получи гъст бял сос. Ако е рядък, добавете още малко разбито във вода брашно. Овкусете със сол.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар