Винена свинска плешка с пюре от картофи и грах

18/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Знаем как да се наслаждаваме на живота, затова ще си приготвим това божествено вкусно свинско с пюре "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 425
  • Преглеждания за месеца285
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на кебапа:
Месото се нарязва на едри късчета, като се обезкостява, залива се с вода, добавя се малко сол и се сварява за 30 минути, като в тенджерата се слагат и костите, които е добре да са срязани.

Месото се прехвърля в плитка и широка тенджера, добавя се олиото и се запържва, докато се позачерви месото.

Малко преди да е готово се добавя лукът, нарязан на полумесеци и моркова, нарязан по диагонал и кубчета от корен на целина.

Щом лука поомекне леко, се поръсва с брашно и червен пипер, добавя се доматеното пюре, разбърква се и се залива с прецедения бульон, в който месото се е варило с кокала.

Залива се с виното, пускат се дафинови листа и няколко зърна черен пипер, захлупва се и се оставя да поври на тих огън около 15- 20-на минути. Накрая се поръсва с магданоз.

Приготвяне на пюрето:
Картофите, обелени и нарязани на едри кубчета, се заливат с вода, колкото да се покрият, в която се добавя една лъжица олио и се сваряват. Като завря водата аз добавих стрито кубче пилешки бульон.

Отцеждат се от водата, след което горещите картофи, заедно със сварения грах, маслото и прясното мляко се пасират на пюре.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар