Баница с коприва и картофи с точени кори

18/05/2017
Valentina Psaltirovaот Valentina PsaltirovaПомощник Готвач 1x
"Това не е просто баница, а вкусен начин на живот, който смятаме да приемем и следваме "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо141
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвам тесто от брашното, сол и водата. Разделям на топки.

Докато починат, сварявам картофите, обелвам ги и ги рендосвам на едрото ренде.

Копривата я сварявам, надребнявам и отцеждам от отварата.

Разточвам кора. В тава размазвам олио с ръката. Слагам кората. Следва друга кора. Пълнежът от копривата и картпфите слагам на две места, добавям олио.

След последната кора също слагам олио, размазвам го с ръка. Набождам с вилица и режа с ножа квадрати.

Пека 1 час отначало на 4-то положение, а после намалявам. Пръскам с вода и после покривам с по-голяма тава да омекне.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар