Желиран крем Дъга

18/05/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Разкошен крем във всички цветове на дъгата - щастие в чинийка за десерт "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сок от компот - 650 мл
  • прясно мляко - 650 мл
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • желатин - 4 пакетчета
  • вода - 100 мл
  • захар - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • сладкарски бои - в цвят: лилав, син, зелен, жълт, червен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За направата на този крем най-напред ще е необходимо да се приготвят 10 бр. празни купички, а може да ползвате и кофички от кисело мляко.

Сока от компота е добре да е светъл. В малка тенджерка на огъня се слага сока от компота да загрее. Ароматизира се с ванилията и се оттегля.

В друг съд се слага да загрее прясното мляко със захарта, от което се отделя една чашка. Бърка се непрекъснато, като се прибавя пудингът, предварително разтворен с отделеното.

Желатинът се залива с една чашка студена вода и се оставя да набъбне за 5-6 минути, а след това се втечнява на водна баня. Към двете горещи смеси се добавя по 1/2 от разтопения желатин.

В отделни купички се разсипва от всяка смес по 150 мл. Оцветяват се по следния начин: сок – лилаво, мляко – лилаво; сок синьо – мляко синьо; сок - зелено, мляко - зелено и т.н.

В кексова форма се сипва първо лилавият сок и се оставя за 10-15 минути да стегне във фризера. След лилавия сок се слага лилавото мляко и отново се оставя във фризера да стегне. Сега е ред на синия сок и фризер, а след това синьо мляко – фризер. Редуват се така – до края на оформяне на дъгата.

Докато изчаквате времето, през което стяга във фризера всяка следваща смес, може следващите смеси да започнат да стягат, макар и да са на стайна температура. Можете за кратко в микровълновата да затоплите всяка за 10 секунди, не повече.

Готовия крем оставете в хладилника за 3-4 часа, за да се охлади и докато стегне добре. Тогава може да се нареже на порции.подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Тодорка Спасова
Страхотен десерт.
1
0
Карина Трендафилова
Голяма красота!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв