Боб със зеле и пушени ребърца

18/05/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Вкусна гозба, с който сме отраснали и винаги ще обичаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зрял боб - 500 г
  • кисело зеле - 1 малка зелка или 1 буркан (стерилизирано)
  • пушени ребра - 1 кг
  • олио - 1 ч.ч
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сложете боба с малко вода, колкото да е облят, и загрейте, сипете сода и оставете да поври като бъркате.

Изхвърлете жълтата вода и сипете чиста, оставете на единия котлон да ври боба, а в друга тенджера сложете да се вари зелето. Когато поомекнат бобът и зелето ги смесете, като прехвърлите боба.

Нарежете пушените ребра на отделни части и добавете. Оставете да къкрят заедно и смесят вкусовете си.

Направете запръжка като сипете олио или свинска мас, загрявате и добавяте червен пипер. Сипвате готовата запръжка в тенджерата, поднасяте с лют червен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар