Месно руло с плънка, завито и запечено с бекон

18/05/2017
"Специално предложение за всички, които знаят, че никога, ама никога няма да станат вегетарианци "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо899
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата153
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кайма - 500 - 600 г свинско и телешко
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 80 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 ч.л. прах
  • шунка - 4 - 6 филийки
  • чедър - 8 - 10 парчета на филийки
  • спанак - около 150 г суров
  • бекон - 10 - 12 резени
  • ГАРНИТУРА
  • картофи - пресни на фурна с подправки по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 - 220 градуса; правоъгълна тавичка с алумуниево фолио.

В купа се разбърква каймата с яйцата, сол, черен пипер и чесън на прах. В тавичката с широко алумуниево фолио се изсипва каймата и с две шпатули се оформя на правоъгълник.

Отгоре са нареждат парчетата шунка, слайс, върху шунката се подреждат филийките със сирене и отгоре се подрежда спанакът, който не е предварително задушаван.

С помощта на фолиото се завива руло. Върху друго алумуниево фолио се подреждат плътно резените бекон. Върху тях се поставя рулото от кайма и с помощта отново на фолиото се завива на руло.

Така се поставя в тавата и се пече на 200 градуса за около 25 минути. След това се отвива фолиото и се запича на грил или на 270-300 градуса до златист и хрупкав бекон.

Изважда се, оставя се за около 10 минути и се развива. Поднасят се нарязани филии руло с гарнитура от печени пресни картофи.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар