Питка за годеж

18/05/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Казали сте веднъж ДА, сега ще кажете ДА и на нашата питка "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 324
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си активирам маята, като слагам около 100 мл от топлото мляко с захарта, маята и малко брашно (трябва да се навдигне над купата).

Разбивам яйцата с останалото мляко и олиото, добавям при пресятото брашно със солта. Меся дълго до получаване на хубаво гладко тесто, което покривам оставям да втаса на топло.

Готовото тесто деля на пет еднакво големи топки и една мъничка за изработване на декорацията, за по-голяма точност претеглете петте топки. Разточвам пет големи обли кори, които мажа с разтопено масло без последната.

Разрязвате ги на осем части, като оставяте центъра неразрязан, там ще оформяте декорацията, която е по желание. Започнете с първото листо, като го разрежете на три ленти, които оплитате на плитка и края подвивате отдолу.

Второто листо разрежете по средата, като е повече открая, леко разтваряте с пръсти и хващате двата края като ги промушвате отдолу нагоре, а самите крайчета подвивате надолу.

Така редувате едно листа на плитка и едно на хубаво пауново перо. От малкото топче тесто разточете кора и изрежете сърца или други по ваш избор цветя или листа.

Ако имате повече време можете да оформите от тесто за декорация и други по-ефектни форми за украса. Оставете питката покрита да втаса, след което намажете с разбитите жълтъци, посипете със семената и печете в загрята фурна на 170 градуса.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар