Содени пърленки от лимец

18/05/2017
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Уникално вкусни и толкова ароматни, че няма да се стърпим, до една ще ги изядем "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо605
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата79
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 500 г
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода за хляб - 1 ч. л.
  • оцет - 1 ч. л.
  • сол - 1 равна ч. л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме брашното от лимец в тавичка и оформяме в средата кладенче. В киселото мляко се сипва содата за хляб и оцета, разбърква се с вилица да шупне, сипваме в средата на брашното.

Добавя се яйцето, но може и без него, сипва се солата, разбърква се на топка тесто, което се меси докато спре да лепне. Загрява се грил тиган, намазан с малко олио.

С ръце потопени в олио се оформят малки питки като мекици и печем от двете страни до приятен златист цвят.

Поднасяме топли със сиренце, люта чушка и домат. Уникално вкусно и здравословно. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар