Супа от пилешки бутчета с лапад, киселец и джанки по селски

18/05/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Дайте на баба парти бутчета, а тя ще приготви от тях такава супа, че направо в Книгата за рекордите на Гинес ще я впишат "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - около 1. 3 кг (цели или парти бутчета)
  • лапад - 1 пълна шепа
  • киселец - 1 пълна шепа
  • пресен лук - 2 стръка
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 2 ч.ч. (ситно настъргани) или стерилизирани от буркан
  • джанки - 1 шепа
  • дафинов лист - 2 средни листа
  • чесън - 2 скилидки, накълцани на едро
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измитите пилешки бутчета се слагат с олиото в тиган и се запържват до златисто. Когато са готови се прехвърлят в тенджера, заливат се с вода и се варят на бавен огън.

В същия тиган, в който сме пържили бутчетата, запържваме кромида и чесъна, добавяме постепенно почистените и нарязани на ситно зелении - пресния лук, лапада и киселеца. Когато се позадушат, се добавя брашното, червения пипер и доматите.

При непрекъснато бъркане се добавя по малко от бульона, във който се варят бутчетата (няколко черпака). Оставя се да поври няколко минути и цялата смес от тигана се прехвърля в тенджерата при бутчетата.

Супата ври още 20-30 минути, добавят се измитите цели джанки, дафиновите листа и при намален котлон се оставя да покъкри още 10-15 минути.

Отстранява се от котлона, подправя се със сол, черен пипер и кимион на вкус и се поръсва със нарязания на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар