Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа от пилешки бутчета с лапад, киселец и джанки по селски

Супа от пилешки бутчета с лапад, киселец и джанки по селски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Супа от пилешки бутчета с лапад, киселец и джанки по селски
Снимка: Зори
2 / 4
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Дайте на баба парти бутчета, а тя ще приготви от тях такава супа, че направо в Книгата за рекордите на Гинес ще я впишат"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - около 1. 3 кг (цели или парти бутчета)
  • лапад - 1 пълна шепа
  • киселец - 1 пълна шепа
  • пресен лук - 2 стръка
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 2 ч.ч. (ситно настъргани) или стерилизирани от буркан
  • джанки - 1 шепа
  • дафинов лист - 2 средни листа
  • чесън - 2 скилидки, накълцани на едро
  • магданоз - 1/3 връзка
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измитите пилешки бутчета се слагат с олиото в тиган и се запържват до златисто. Когато са готови се прехвърлят в тенджера, заливат се с вода и се варят на бавен огън.

В същия тиган, в който сме пържоли бутчетата, запържваме кромида и чесъна, добавяме постепенно почистените и нарязани на ситно зелении - пресния лук, лапада и киселеца. Когато се позадушат, се добавя брашното, червения пипер и доматите.

При непрекъснато бъркане се добавя по малко от бульона, във който се варят бутчетата (няколко черпака). Оставя се да поври няколко минути и цялата смес от тигана се прехвърля в тенджерата при бутчетата.

Пилешката супа ври още 20-30 минути, добавят се измитите цели джанки, дафиновите листа и при намален котлон се оставя да покъкри още 10-15 минути.

Отстранява се от котлона, подправя се със сол, черен пипер и кимион на вкус и се поръсва със нарязания на ситно магданоз.

Супата от пилешки бутчета с лапад, киселец и джанки по селски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: