Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони Болонезе

Канелони Болонезе

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Канелони Болонезе
Снимка: Таня Левенова
3 / 5
18/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Диетата ви няма никакъв шанс срещу една порция от тези Канелони Болонезе"

Необходими Продукти

  • канелони - 17 бр.
  • кайма - 500 г овкусена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматен сос - 400 г
  • доматено пюре - 2 ч.л.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч .л
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • риган
  • джинджифил - сух
  • за бешамела
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
  • брашно - 2 с.л. пълни
  • черен пипер
  • универсална подправка - вегета
  • за поръсване
  • кашкавал - 250 - 300 г настърган на едро ренде
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За сос Болонезе:

Каймата се раздробява в тиган с олио и се запържва. Добавят се нарязаните на ситно лук, чушка, морков и чесън.

Когато са полуготови се изсипват доматеният сос и доматеното пюре. Налива се водата и виното, посолява се на вкус, също така се добавя захарта и подправките. Сосът се вари в тигана около 5-6 мин.

За Бешамела:

Маслото се разтопява в друг тиган, добавя се брашното и след 2-3 секунди се излива на два пъти млякото, като непрекъснато се бърка с тел. Добавят се подправките и сосът се вари още 2-3 мин. Тавата се намаслява с масло.

Канелоните се пълнят със сосът Болонезе и се редят в тава. Редят се на един ред - останалият сос Болонезе се изсипва върху канелоните. След това се изсипва и бешамеловият сос.

Поръсва се с кашкавала и ястието се поставя в студена фурна, която се включва на 180-190 градуса. Пече се 35-40 минути. Готовите канелони се поднасят топли!

Канелоните Болонезе са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: