Баница с лобода

24/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 150
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата и подсушена лобода се нарязва ситно и се стрива със сол. Оставя се за 1 час да престои.

След това лободата се разбърква с натрошеното сирене, яйцата и киселото мляко.

Сложете 2 кори в намазнена тава. Отгоре поръсете с малко от разтопеното масло и част от приготвената плънка. Наредете така баницата докрай.

Залейте отгоре обилно с останалото масло и сложете да се пече в умерена фурна около 30 минути.

Изпечената баница с лобода се задушава с кърпа и се поднася с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Отличника
Отличника
25.09.2013 10:09
Страхотна е, само че е добре зеленината предварително леко да се запържи преди да се добавят сиренето, яйцата и млякото към нея. Много хубава става, ако се добави и магданоз.
0
0
Мария
Мария
26.04.2013 10:54
Чудесна, става също със спанак, лапад и коприва. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв