Пържоли на барбекю

25/05/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410306
"Майсторът на барбекюто ще ви каже, че не е достатъчно само да метнете пържолите на скарата, трябва преди това да ги мариновате и овкусите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 810
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 броя вратни пържоли
  • лук - 4 глави кромид
  • ракия - 2 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - смлян
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - ронена, на вкус
  • сланина - парче, за намазване на барбекюто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинските вратни пържоли. Начукайте ги и добре ги овкусете с подправките.

Залейте ги с ракията и соевия сос, сложете капак на съда, в който сте ги сложили и ги сложете за през нощта в хладилника. Добавете в купата и по-едро нарязания на филийки лук.

На следващия ден загрейте барбекюто и намажете с парче сланина. Мятайте пържолите отгоре, като периодично ги намазвате с част от маринатата.

Между пържолите слагайте да се запекат и парчетата лук. Поднесете готовите пържоли на барбекю с гарнитура от свежа салата.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар