Тортия от спанак и сирене

19/05/2017
Sanyот SanyНовак
"Пролетно изкушение за гладници "
Приготвяне8 мин.
Готвене25 мин.
Общо33 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо824
  • Преглеждания за месеца311
  • Преглеждания за седмицата188
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасираме или нарязваме на ситно лука и чесъна. Запържваме ги в две супени лъжици зехтин и оставяме настрана. Задушаваме спанака с 4 с.л. зехтин за около 12-15 минути на тих огън, след което отцеждаме, ако се е отделила вода.

Разбиваме яйцата с една щипка черен пипер и сол на вкус и прибавяме към тях запържения предварително лук и чесън, отцедения спанак и натрошеното на едро сирене.

Разбъркваме и изливаме сместа в предварително загрят и намаслен тиган с незалепващо покритие.

Запичаме на тих огън за около 5 минути, след което обръщаме сместа в друг намаслен тиган, за да запечем и другата страна. Така обръщаме няколко пъти, за да не загори - до готовност.

Ако нямате два тигана с еднакви размери, то тогава готовата смес се изсипете първо в по-малкия и от него, разбира се, в по-големия.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар